Conservare

Susținem crearea celui mai mare Parc Național
acoperit de păduri din Europa.

SUB PROTECȚIE

De la înființare și până astăzi, proiectul a salvat de la exploatare peste 25.400 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud-estul Munților Carpați, unde a inițiat lucrări de reconstrucție ecologică și a stabilit măsuri de protecție strictă.

Obținerea celui mai înalt nivel de protecție legală pentru toate terenurile achiziționate sunt nucleul acestei inițiative – peste 8.000 de hectare de pădure au fost declarate zone de non-intervenție în Planul de management al sitului Natura 2000 Munții Făgăraș sau au fost incluse ca zone de strictă protecție ale Parcului Național Piatra Craiului. Aproape 1.000 hectare din aceste păduri sunt complet neatinse și o parte din acestea au fost deja introduse în Catalogul Național al pădurilor virgine și cvasi-virgine, pentru a proteja aceste bijuterii în perpetuitate. Prezența rangerilor Fundației Conservation Carpathia, care patrulează o suprafață de peste 75.000 de hectare, a condus, de asemenea, la stoparea completă a exploatării forestiere ilegale în pădurile vecine.

România are peste 6 milioane de hectare de păduri, din care o suprafață  semnificativă este încă virgină:  suprafețe muntoase vaste, nefragmentate de așezările umane, care se află la poale, de jur împrejurul acestora. Munți de o frumusețe uimitoare, împodobiți cu păduri naturale, râuri neîmblânzite, a căror curs încă modelează văile, urși, lupi și râși, încă frecvent observați în mediul lor natural și peste 3.700 de specii de plante, multe dintre ele endemice în regiune.

SHARE EMAIL THIS ARTICLE

Cu un asemenea patrimoniu natural unic, România poate și trebuie să devină un lider european și chiar mondial în conservarea biodiversității și destinația de top pentru ecoturism pe continent.

INFORMAREA OPINIEI PUBLICE

În ultimii treisprezece ani, Fundația Conservation Carpathia a  promovat neobosit importanța ultimelor zone acoperite de păduri virgine, din Europa. Astfel, prin propriul exemplu, a ajuns să aibă un rol major în campania de încurajare a protecției valoroaselor zone de sălbăticie, a stabilirii unor standarde mai înalte de conservare, a promovării modelelor de agricultură durabilă și a susținerii bunăstării populației.

O NOUĂ PĂDURE

Dincolo de această protecție, Fundația Conservation Carpathia a achiziționat și a realizat lucrări de reconstrucție ecologică pe o suprafață de peste 1,991 de hectare de pădure tăiată la ras, a plantat peste 4,1 milioane de puieți, a creat 9 pepiniere și a efectuat lucrări de control al eroziunii solului pe o suprafață de peste 30.000 de metri de șanțuri de tractor produse în trecut. Toate lucrările implică personal specializat, precum și o medie de 200 de lucrători sezonieri angajați din comunitățile locale.

ABONEAZĂ-TE LA RAPOARTELE NOASTRE LUNARE

Înscrie-te pentru a primi pe e-mail cele mai recente știri din teren..

Am citit și sunt de acord cu Termenii de utilizare și Politica de confidențialitate a Fundației Conservation Carpathia.