Ferma de biodiversitate Cobor

SCOPUL PROIECTULUI

Dealurile din Transilvania susțin unele dintre cele mai valoroase pajiști naturale rămase în Europa. Florile sălbatice depind de un anumit tip de gestionare a terenurilor, insectele depind de multe dintre aceste flori iar păsările depind de insectele de pe pășunile cu stejari secular vechi de un secol.

Datorită abandonului fânețelor și pierderii agriculturii tradiționale pe de o parte, a pășunatului excesiv cu oi pe de altă parte, aceste pajiști au început să-și piardă valoarea și biodiversitatea. Proiectul fermei Cobor intenționează să prezinte, modul în care folosirea corectă a acestor pajiști poate conserva biodiversitatea, creând locuri de muncă și oportunități de venituri pentru populația locală; se pot produce alimente și servicii de înaltă calitate, și, în același timp, poți face un profit dintr-un un proiect de conservare ecologică.

SHARE EMAIL THIS ARTICLE

OBIECTIV

1

Obiectivul proiectului este de a dezvolta o fermă ecologică pe cel puțin 500 de hectare, care conservă biodiversitatea pe pajiștile cultivate, vechi de un secol și de a aduce o finanțare pentru costurile de administrare ale viitorului Parc Național CARPATHIA.

ACTIONS

A.1

PLAN DE MANAGEMENT FERMĂ

Cu ajutorul ADEPT, am realizat un studiu al biodiversității, care este baza pentru planul de gestionare a exploatațiilor agricole. Acest plan va fi finalizat în toamna anului 2015 și va constitui baza viitoarelor activități în domeniu.

A.2

PRESTĂRI SERVICII PENTRU REABILITAREA ȘI REFACEREA CAILOR

Ferma Cobor oferă soluții pentru pășunatul extensiv și o alternativă ieftină, cu supraveghere cu normă întreagă și servicii veterinare pentru căi, care sunt fie tineri, pensionari sau cu diferite probleme și care își vor petrece timpul pe pășune. În același timp, oferim un serviciu de dezintoxicare pentru caii care trebuie să rămână timp de săptămâni sau luni la reabilitare.

A.3

SERVICII DE ECOTURISM

Ferma Cobor oferă două clădiri agricole frumos restaurate ce în prezent au 13 de paturi, pentru familii sau grupuri de turiști. Până la sfârșitul anului 2015, vom avea încă două case cu încă 7 camere și o clădire complet restaurată, pentru ateliere de lucru sau seminarii.

A.4

PRODUCȚIA DE CARNE

În 2016, ferma Cobor va începe să producă produse din carne de înaltă calitate. Toate animalele noastre au spațiu din belșug, alimente ecologice naturale, precum și servicii veterinare de calitate. Dar, la fel de mult cum punem accent pe cele mai înalte condiții standard de viață pentru animale noastre, punem accentul și pe calitatea și gustul produselor noastre.

REZULTATE

1

Rezultatele acestui proiect se vor vedea în realizarea unui amestec perfect între conservarea biodiversității, produse agricole bune, o destinație turistică plăcută, precum și un loc bun pentru cai.

FINANȚARE

Proiectul fermei Cobor a fost finanțat de către Markus F. Jebsen, Fundația Temperatio și din fonduri proprii realizate din exploatarea fermei.

PROGRES

Biodiversity study Cobor Farm

On November 11th, we met with specialists from ADEPT at our Cobor Farm to discuss the results of the... Read more

Preparation of overgrown meadows

Approximately 12 hectares of grassland have been cleared from unwanted bushes, thistles, and maule-h... Read more

Roof work on House nr. 282

Taking advantage of the fact that winter has not arrived yet, the roof work at the guest house at no... Read more

A good start of the year!

Our first and long expected tractor has arrived, with its plow, disk, square baler, rake, trailer, w... Read more

Rehabilitation center opened at Cobor Farm

We have now finished our rehab center for horses at our Cobor Farm and welcomed the first horses. It... Read more

The black angus herd has arrived

Last Monday, our first 40 heads of Black Angus have arrived at the Cobor Farm. Now, they have spent ... Read more

Spring farming

Lots of things to do at our farm! We have seeded the alfalfa and rain and sunny days helped it to st... Read more

Hay... a lot of hay

The grass is amazing this year! Locals say it has never been so juicy, so thick and so tall! If you ... Read more

More horses at Cobor

We have more “guests” at Cobor: 16 horses enjoy their stay here. How wouldn’t they as the spac... Read more