ȘTIRI
 

Donează prin SMS ca să ajuți AZI la protejarea pădurilor din Munții Făgăraș

By 19 septembrie 2024 No Comments
 
 

În Munții Făgăraș se găsește cea mai mare suprafață de păduri bătrâne, naturale, din Europa. Aici viața pulsează la fiecare pas, într-un ecosistem care ne oferă sănătate și echilibru, oxigen și apă curată, dar și poveștile care ne-au șlefuit identitatea. Pentru siguranța noastră de azi și de mâine ele trebuie să rămână neatinse de oameni, apoi trebuie să plantăm păduri noi, pentru a repara greșelile trecutului. De aceea Fundația Conservation Carpathia și-a asumat misiunea de a le proteja și de a susține înființarea Parcului Național Munții Făgăraș. De-a lungul timpului am primit sprijin de la persoane fizice și companii, sub formă de donații sau muncă voluntară. Acum ne poți fi alături într-un nou mod: trimite prin SMS cuvântul NATURA la numărul 8864 pentru a dona 4 EURO. Prin acest gest mic susții activitățile de reconstrucție ecologică pe care le desfășurăm.

Pădurile sunt esențiale pentru viața noastră, așa cum o știm. Adesea uităm de toate funcțiile esențiale pe care le îndeplinește pădurea: filtrarea apei, fixarea dioxidului de carbon, protecția în fața furtunilor, inundațiilor și alunecărilor de teren, dar și menținerea unor habitate sănătoase care să fie casă și sursă de hrană pentru multe animale sălbatice. De aceea este foarte important să înțelegem valoarea acestor ecosistem, în special a celor bătrâne. E nevoie de zeci, chiar sute de ani pentru ca o pădure să fie capabilă să se mențină singură.

În centrul misiunii noastre este viitorul Parc Național Munții Făgăraș, dar munca noastră implică, pe lângă protejarea pădurilor bătrâne, și refacerea celor distruse în trecut. Lucrările de reconstrucție ecologică sunt diverse: de la plantări în zone tăiate la ras la refacerea vegetației de tranziție înspre pajiștile alpine sau eliminarea plantelor invazive acolo unde acestea amenință flora locală. E o muncă necesară și care trebuie reluată an de an, pentru a ne asigura că lucrurile merg în direcția pe care o dorim.

Fiecare contribuție este importantă ca să putem duce mai departe munca de reconstrucție ecologică. Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături! Acum ne puteți susține și prin sms. E simplu: trimite cuvântul NATURA într-un mesaj text la numărul 8864 și donează 4 EURO* pentru protejarea și refacerea pădurilor din inima României. Donația este recurentă, dar poate fi oprită oricând printr-un mesaj.

Protejează pădurea azi, pentru ca ea să existe și mâine!

*Valoarea donaţiei este de 4 Euro/lună. Suma alocată cauzei este de 4 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.