ȘTIRI
 

Faceți cunoștință cu proiectele câștigătoare ale granturilor prin Fondul Carpathia

By 9 aprilie 2024 No Comments
 
 

În februarie lansam a doua ediție a granturilor Fondul Carpathia destinate școlilor, organizațiilor neguvernamentale și grupurilor de inițiativă din Țara Făgărașului. Cu ajutorul Fundației Comunitare Țara Făgărașului facem pași decisivi pentru implicarea comunităților în dezvoltarea unei relații responsabile cu natura.

Ne bucurăm să vă anunțăm că suntem la finalul procesului de selecție și am ales cele cinci proiecte care vor beneficia de sprijin. Proiectele câștigătoare își propun să contribuie la protejarea naturii și la îmbunătățirea calității vieții pentru membrii comunităților din Țara Făgărașului. Îi felicităm pe cei de la Asociația Aproape De Natură, Școala Gimnazială „General Ioan Boeriu” (Recea),  Asociația S.O.S. Țara Făgărașului,  Asociația Transilvania Epica și Grup de Inițiativă Mândra și le urăm mult succes în implementarea proiectelor.

„VEGETAL PROJECT” – Grup de Inițiativă Mândra

Proiectul își propune organizarea a 5 ateliere de identificare a vegetației și faunei specifice zonei, în toate cele 5 sate ale comunei Mândra; realizarea unui circuit expozițional derivat din experiența atelierelor; punerea bazelor unei arhive locale, precum și crearea unei colecții de jucării croșetate, inspirate de plantele și animalele specifice zonei.

Grant acordat: 23.950 lei

„Rădăcini Verzi” – Școala Gimnazială „General Ioan Boeriu”, Recea

Obiectiv: realizarea unui studio de podcast ce va aborda subiecte legate de importanța protejării mediului și conservării biodiversității. Ascultătorii vor primi informații precise și relevante despre problemele de mediu și biodiversitate. Atunci când vor înțelege mai bine ce impact au acțiunile lor asupra ecosistemelor, vor fi mai motivați să adopte practici durabile.

Grant acordat: 25.602 lei

„Micii Exploratori ai Naturii” – Asociația Transilvania Epică

Scopul proiectului este dezvoltarea unei conștiințe ecologice la elevii claselor gimnaziale din comunitate. Echipa își propune să realizeze o serie de ateliere interactive  despre mediu, dar și tabere în natură.

Grant acordat: 15.375 lei

„Mâncare sănătoasă de la soare – Laboratorul SUNFOOD”- Asociația S.O.S. Țara Făgărașului

Proiectul își propune realizarea unui spațiu educațional pentru copiii din zona Țării Făgărașului, spațiu în care se vor desfășura cel puțin 25 de activități de cunoaștere și utilizare a florei spontane. Se va achiziționa unui container specializat, care va permite desfășurarea activităților indiferent de condițiile meteorologice.

Grant acordat: 29.750 lei

 „Outdoor Education” – Asociația Aproape De Natură

Adresat copiilor din comunele Hârseni și Recea, acest proiect își propune dezvoltarea unor programe specializate de educație în natură, despre natură. Tabere de cinci zile, tabere de weekend și activități de o zi vor aduce elevii într-un cadru natural propice învățării.

Grant acordat: 11.853 lei

Termenul pentru finalizarea proiectelor este 22 noiembrie 2024.

 

Despre „Fondul Carpathia”

 Programul de granturi pentru comunități parte din Fondul Carpathia este o inițiativă a Fundației Conservation Carpathia,  implementată în Țara Făgărașului de  Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF). Programul a fost lansat în 2023 și oferă granturi nerambursabile și burse ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și elevilor din comunitățile Țării Făgărașului. Prin acest fond, categoria granturi, finanțăm proiecte ce vizează educația pentru mediu, biodiversitate, care au în centru natura din Țara Făgărașului.