ȘTIRI
 

Carpathia Carbon Finance: un pas îndrăzneț către conservarea pădurilor și combaterea schimbărilor climatice

By 5 septembrie 2023 No Comments
 
 

Fundația Conservation Carpathia face un pas fără precedent în lupta împotriva schimbărilor climatice prin proiectul Carpathia Carbon Finance, aflat în prezent în faza de validare și verificare.

Proiectul se bazează pe practici îmbunătățite de gestionare a pădurilor (IFM) care transformă pădurile exploatate în păduri protejate prin activități de gestionare a conservării cu un nivel scăzut de scoatere a lemnului pentru îmbunătățirea ecosistemului/habitatului și gestionarea riscurilor.

Proiectul Carpathian Carbon Finance este conceput pentru a avea un impact pozitiv profund asupra pădurilor din Munții Carpați și asupra societății românești. Prin prioritizarea activităților de gestionare a conservării cu un nivel minim de  scoatere a lemnului, proiectul urmărește să contribuie la conservarea și refacerea ecosistemelor naturale, reducând în același timp, în mod eficient, riscurile asociate eliberăriii emisiilor de carbon în atmosferă. În cadrul acestui scenariu, se anticipează că proiectul  va reduce intrarea în atmosferă a unei medii de 57 050 de tone de dioxid de carbon echivalent (tCO2e) pe an și  aproximativ 2 281 991 tCO2e în total pe parcursul celor 40 de ani de viață a a proiectului (excluzând contribuțiile bazinelor tampon).

Proiectul Carpathia Carbon Finance este perfect aliniat cu obiectivele climatice globale și servește drept model de conservare a biodiversității. În plus,  contribuie în mod semnificativ la atenuarea schimbărilor climatice la scară globală.

Fundația Conservation Carpathia se angajează să fie transparentă și responsabilă pe tot parcursul acestui proiect. Procesul continuu de validare și verificare asigură respectarea strictă a celor mai înalte standarde, oferind încredere și transparență tuturor factorilor interesați, partenerilor și susținătorilor.

Împreună putem proteja ecosistemele fragile, combate schimbările climatice și asigura un viitor durabil pentru generațiile viitoare.

Pentru mai multe informații despre proiectul Carpathia Carbon Finance, vă rugăm să citiți REZUMATUL elaborat de FORLIANCE GmbH.