Rezultate-LIFEȘTIRI
 

Puncte Gastronomice Locale la Dâmbovicioara și Rucăr

By 19 martie 2021 No Comments
 
 

Începând din luna februarie, colegii noștri de la Programul Afaceri Verzi au demarat un parteneriat cu cu Centrul de Informare Turistă Dâmbovicioara pentru informarea celor interesați din comunitate despre înființarea/autorizarea Punctelor Gastronomice Locale. După o primă întâlnire în comunitate, în martie am organizat o întâlnire de lucru despre procedura de autorizare a Punctele Gastronomice Locale, cu participarea reprezentanților DSVSA Argeș și persoane interesate din Dâmbovicioara.

Punctele Gastronomice Locale sunt obiective reprezentate de bucătăriile particulare, unde se prepară alimente după rețete culinare specifice zonei, ce sunt servite direct către consumatorul final. Autorizarea mai multor Puncte Gastronomice Locale reprezintă o noutate pentru zona Dâmbovicioara și Rucăr, unde turiștii vor avea acces la mâncare gătită în gospodărie, din materie primă sănătoasă.

Din partea DSVSA Argeș la întâlnire a participat dl. Dr. Sorescu Dumitru Sorin – Director Executiv și dl. Ghemaru Stefan – Sef Serviciu Catagrafie, Autorizare, Inregistrare şi Evidenţă Informatică. În cadrul întâlnirii au prezentat cadrul legal, pașii de urmat în procesul de autorizare a Punctelor Gastronomice Locale. Este de menționat deschiderea DSVSA Argeș în a susține dezvoltarea de inițiative antreprenoriale locale de acest tip.

Programul de Afaceri Verzi este dezvoltat în cadrul proiectului LIFE18 NAT/RO/001082 – Crearea unei zone de natură sălbătică în Sudul Carpaților, Romania și propune dezvoltarea unei economii bazate pe conservare, care să combine economia locală, dezvoltarea și crearea de locuri de muncă cu obiective de conservare a naturii din Munții Făgăraș pe termen lung.

Proiectul nu oferă finanțare, el va susține înființarea și dezvoltarea a cel puțin 10 afaceri verzi funcționale care să creeze o economie sustenabilă, prietenoasă cu mediul și care va influența în mod pozitiv traiul în comunitățile locale.