Rezultate-LIFEȘTIRI
 

Workshop național – „Păduri virgine”

By 20 februarie 2020 No Comments
 
 

În cadrul proiectului LIFE18-NAT_RO_001082, în data de 18 februarie 2020 a avut loc întâlnirea de lucru privind pădurile virgine din munții Făgăraș, la sediul Fundației Conservation Carpathia, în Brașov.

Principalele entități/instituții cu reprezentanți/colaboratori la workshop au fost Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, Direcția Generală Păduri, Garda Forestieră Brașov, Garda Forestieră Ploiești, Regia Națională a Pădurilor-Serviciul Arii Protejate, WWF Romania, Greenpeace Romania, Euronatur, Departament of Forest Ecology Universitatea Cehă pentru Științe ale Naturii Praga Cehia, My Sme Les Initiative Slovacia, Rottenburg University, Fundația Conservation Carpathia și Ocolul Silvic Carpathia, iar evenimentul a fost moderat de catre Tiberiu Chiricheș, director la Propark – Fundația pentru Arii Protejate.

A fost o zi de lucru intensă, cu prezentări ale participanților, dezbateri despre situația curentă și propuneri de îmbunătățire. Au fost identificare probleme, dar și soluții pentru continuarea procesului de identificare și introducere în catalog a pădurilor virgine și cvasi virgine.

Grupul de lucru va continua să lucreze în cadrul proiectului LIFE și vor avea loc alte întalniri pe această temă.