Evenimente

Vă invităm să porniți la drum!

Invitația noastră

Călătorii fascinante, experiențe diferite, mici paradisuri gastronomice.

Ajungând la poalele munților Făgăraș, veți găsi lucruri extraordinare de făcut, fie că luați la pas traseele montane, vă aventurați pe culmi semețe, vă opriți în satele de la poalele munților sau vă pierdeți, pur și simplu, prin împrejurimi.

Fundația Conservation Carpathia susține dezvoltarea durabilă a comunităților locale prin evenimente și activități desfășurate aici.

Festivalurile și evenimentele locale sunt parte a eforturilor Fundației Conservation Carpathia de a ajuta comunitățile locale să găsească soluții pentru furnizarea și promovarea produselor locale de calitate și păstrarea acestui peisaj rural deosebit. Peste tot în lume, pentru a supraviețui, peisajele naturale trebuie să își dovedească valoarea economică pentru a putea rămâne în starea lor inițială.

Organizarea și participarea la evenimente în comunitățile locale au ca scop punerea în valoare a bogăției naturale locale și atragerea atenției cu privire la importanța conservării pădurilor și a faunei, atât ca valoare intrinsecă pentru pădure cât și ca valoare pentru comunitatea locală, care își câștigă existența de pe urma acestei resurse naturale vitale.

SHARE EMAIL THIS ARTICLE

Mâncați local, respectați cultura culinară locală, bucurați-vă de alimentele sănătoase pe care le oferă natura și fiți deschiși la ceea ce astăzi numim, o viață durabilă și echilibrată. Vă invităm ca în alegerile pe care le faceți- când vine vorba de petrecerea timpului liber în natură și în sate – să nu uitați de două aspecte importante: respectul pentru natură și tradiție, alegerile personale tot mai durabile. Așa că luați-o „slow” când sunteți aici.

Participarea la evenimente locale, petrecerea timpului și vacanțelor în zona noastră de proiect sunt mici „investiții” în economia locală ce vor începe să funcționeze integrând conservarea naturii și cultura locală în ecuația economică prin ecoturism.

Crearea unor mecanisme de ajutorare a localnicilor
Atingerea unui nivel de trai decent
Continuarea practicilor tradiționale, respectând principii de viață durabile
Promovarea gastronomiei locale
Încurajarea consumului de produse locale, în sezon
Susținerea micilor producători de hrană
Dezvoltarea și promovarea ecoturismului
Păstrarea patrimoniului cultural
Cunoașterea istoriei locale
Protecția naturii

În ceea ce vă privește, dragi oaspeți, știm că distracția și relaxarea contează cel mai mult în timpul liber. Dar când la acestea se adaugă și contribuția la bunăstarea localnicilor și la păstrarea intactă a naturii, totul capătă un alt sens. Ce poate fi mai frumos de atât?

Organizând evenimente și promovând zona rurală, încercăm să creăm un lanț de servicii  sătești, prin care să beneficieze în comuniune cu natura, cât mai mulți localnici: cei care produc, cei care gătesc, gazdele locale, economia locală.

Evenimente

Descoperă evenimentele noastre

Cu poveștile lor unice și specialitățile culinare locale, aceste evenimente vă vor oferi un amestec interesant de cultură locală, activități diferite, hrană curată și sănătoasă.

Cobor Între Stejari
Carpathia Bike Tour
Făgăraș Fest
Explore the Wilderness - a photography Expedition in Făgăraș Mountains

Locuri

Vă invităm, la înălțime, în Munții Făgăraș.

Puteți migra de peste tot din orice regiune a țării spre acești munți uimitori, la final de săptămână sau în vacanțe, pentru a respira aerul proaspăt și curat de munte.

Puteți alege între miile de kilometri de poteci marcate, să vă odihniți la țară, în satele din vecinătatea Munților Făgăraș sau să participați la un eveniment local.

Toate evenimentele sunt legate de frumusețea Munților Carpați, protecția naturii și dezvoltarea durabilă a comunităților locale printr-o economie nouă, verde.

Toate evenimentele sunt create și organizate împreună cu parteneri locali.

Oricine poate trăi experiența naturii și a culturii locale. Regulile principale sunt simple: respectă natura și oamenii, fii atent și ai grijă, nu lăsa gunoaie!

Conectați-vă la natură, bucurați-vă de natură, încercați stilul tradițional, gustați identitatea locală. Nicăieri nu vă veți simți mai liberi decât în natură.

Foto & Video

Fiind manifestări publice cu scopul promovării zonelor rurale, participanții își dau acordul explicit pentru posibile apariții în fotografii și/sau material filmate pe timpul acestor evenimente.

Planifică ieșirile în natură, la munte

  1. Planifică-ți călătoria și informează și pe alții cu privire la traseul ales.
  2. Adaptează-ți traseele planificate conform posibilităților fizice și condițiilor din teren.
  3. Fii atent la vreme și la avertizările de vreme severă și de avalanșe.
  4. Fii pregătit pentru vreme rea și îngheț, chiar și în cazul drumețiilor scurte.
  5. Ia-ți echipamentul necesar pentru a te putea ajuta singur și a-i ajuta și pe alții.
  6. Alege trasee sigure. Evită terenurile propice avalanșelor și suprafețele periculoase de gheață.
  7. Folosește o hartă și o busolă. Să știi în permanență unde te afli.
  8. Nu e o rușine să te întorci de unde ai plecat.
  9. Păstrează-ți energia și caută adăpost când e cazul.
  10. Nu-ți lăsa gunoiul în urmă.
  11. Respectă localnicii și natura înconjurătoare.

Cinci lucruri pe care nu le știai despre Munții Făgăraș

  1. Munții Făgăraș sunt una din puținele zone întinse lipsite de așezări umane de pe continentul nostru.
  2. Munții Făgăraș sunt cei mai înalți munți din Carpații Meridionali, în România.
  3. Opt din cele 14 vârfuri de peste 2 500 metri din România se înalță printre vârfurile și crestele Făgărașilor: Moldoveanu 2 544 m și Negoiu 2 535 m, Viștea Mare 2 527 m, Lespezi 2 516 m, Cornul Călțunului 2 510 m, Vânătoarea lui Buteanu 2 507 m, Hârtopul Darei 2 506 m, Dara 2 501 m.
  4. În Munții Făgăraș poți găsi numeroase lacuri glaciare. Printre acestea Bâlea este cel mai mare lac (2 034 m, 46 508 mp, 11,35 m adâncime).
  5. Munții Făgăraș sunt străbătuți de cea mai densă rețea hidrografică din România. Cea mai cunoscută cascadă din Munții Făgăraș este Cascada Bâlea.

SCRIE-NE

Te rugăm să ne scrii dacă ai întrebări suplimentare.

Persoană de contact:
Alexandru Rareș Crețu
Specialist comunicare și organizare evenimente
a.cretu@carpathia.org

Te așteptăm cu drag în Munții Făgăraș și împrejurimi!