ȘTIRI
 

Natură și Comunitate: Fundația Conservation Carpathia la Festivalul Livada cu Stele

By 30 august 2023 No Comments
 
 

Între 1 și 3 septembrie, Fundația Conservation Carpathia se alătură evenimentului Livada cu Stele, un festival cu muzică și fapte bune inițiat de Asociația Casa Bună, ce are loc într-una dintre cele mai frumoase comunități de la poalele Munților Făgăraș, comuna Nucșoara din județul Argeș.

În cele trei zile de festival, membrii echipei Fundației Conservation Carpathia vor fi ghizi entuziaști, vor conduce oaspeții festivalului pe poteci mai puțin cunoscute, le vor arăta priveliști spectaculoase și vor aduce gustul Munților Făgăraș prin standul cu bunătăți de la Roadele Munților.

La cortul Fundației Conservation Carpathia am pregătit activități dedicate Munților Făgăraș pentru copii și adulți, precum și o expoziție care prezintă fagii seculari de la Nucșoara.

Din programul activităților Fundației Conservation Carpathia nu lipsesc tururile ghidate. Acestea vor fi  organizate sâmbătă și duminică, după următorul program:

Sâmbătă, 2 septembrie:

  • 11:00 – tur ghidat la fagii seculari – cu plecare din festival;
  • 11:00 – tur ghidat despre flora și fauna din Munții Făgăraș – cu plecare din festival;
  • 15:00 – tur ghidat despre flora și fauna din Munții Făgăraș – cu plecare din festival;
  • 16:00 – tur ghidat la fagii seculari – cu plecare de lângă Primăria Nucșoara.

Duminică, 3 septembrie:

  • 11:00 – tur ghidat la fagii seculari – cu plecare de lângă Primăria Nucșoara.

Tururile vor avea o durată de aproximativ 2 ore, iar participanților li se recomandă să fie echipați de drumeție, să aibă pelerină de ploaie, apă și o gustare.

În cadrul tururilor invitații vor putea să descopere o parte din cei 2544 de fagi seculari din Pădurea cu Povești Nemuritoare de la Nucșoara și să cunoască poveștile locului. Cei care vor alege să meargă în turul despre fauna și flora Munților Făgăraș vor cunoaște secretele pădurii, vor afla istorii despre zimbrii care au revenit în zonă și se vor familiariza cu eforturile de conservare ale Fundației Conservation Carpathia.

Livada cu Stele nu este doar un eveniment, ci un act de generozitate care demonstrează că binele e molipsitor. Fiecare bilet achiziționat contribuie la materializarea visului unor copii din cartierul Ferentari, din București, care vor să meargă la grădiniță.

Vă invităm să vă bucurați de frumusețea Munților Făgăraș din „Livada cu Stele” și să sprijinim împreună ridicarea Grădiniței Bune, un proiect al Asociației Casa Bună.