Uncategorised
 

Povestea Munților Făgăraș adusă de Fundația Conservation Carpathia la Alpin Film Festival 2022

By 8 septembrie 2022 No Comments
 
 

Scene din viața Munților Făgăraș, explorați prin fotografie dar și un film documentar despre proiectul de conservare desfășurat de Fundația Conservation Carpathia, pot fi văzute în perioada 6-11 septembrie, la Alpin Film Festival, cel mai mare festival de film montan din România. Fundația susține Alpin Film Festival și oferă, în cadrul Galei Alpin Film Festival, premiul pentru cel mai bun film de promovare a zonei montane.  

Anul acesta, cei mai înalți dintre Carpații României se văd la Alpin Film Festival prin obiectivul fotografilor de natură, în expoziția de fotografie „Munții Făgăraș”, de la Centrul Cultural Reduta. Timp de cinci zile, publicul larg poate admira natura sălbatică a Munților Făgăraș, prin interacțiunea delicată a fotografilor Dan Dinu, Daniel Mîrlea, Remus Cucu, Mircea Sasu, Marius Munteanu, Doru Păunescu, Gabriel Șerban, Liviu Ungureanu, Călin Șerban, George Soare, cu măreția peisajului carpatic.

Împreună cu UNFINISHED aducem în sala de cinema de la Alpin Film Festival documentarul experimental For Anyone to Follow, regizat de Felipe Griebel. Un proiect-jurnal,  care documentează cel mai mare proiect de conservare a Munților Făgăraș și povestea celor doi oameni care fac posibil proiectul Conservation Carpathia: Barbara și Christoph Promberger. Documentarul va putea fi văzut sămbătă, 10 septembrie, începând cu ora 17.00, la Cinema Astra, în cadrul secțiunii Filme Competiția Românească.

„Susținem arta și cultura create în jurul Muntelui, iar anul acesta vom decerna din nou  un premiu în cadrul Galei de Premiere Alpin Film Festival. Suntem nerăbdători să vedem o nouă selecție de filme excepționale la cea de-a șaptea ediție a festivalului și suntem curioși să vedem care vor fi alegerile juriului pentru pemiile din seara Galei”, a declarat Victoria Donos, director comunicare la Fundația Conservation Carpathia.

Munții Făgăraș vă dau întâlnire la Alpin Film Festival 2022! Vom avea din nou ocazia să ne vedem cu iubitorii muntelui în cele 6 zile de proiecții, dezbateri și expoziții inspirate de universul montan și să discutăm despre schimbarea naturii și scenarii de viitor pentru protecția munților din România, mai ales că festivalul face parte din seria de evenimente a Forumului Orașelor Verzi.

Credit foto: Alexandru R. Crețu