ȘTIRI
 

Viața sălbatică din Munții Făgăraș în cinema

 
 

Conectăm lumi și aducem în sălile de cinema din cadrul One World Romania, festivalul de film documentar despre drepturile omului și secvențe din viața de zi cu zi a animalelor sălbatice din Munții Făgăraș.

Scurtmetraje cu urșii, râșii, căprioarele, lupii și mistreții surprinși de camerele de monitorizare folosite de Fundația Conservation Carpathia în studiile de monitorizare faună fac punte spre documentarele care rulează în sălile de cinema ale festivalului.

Ediția a XV-a One World Romania se desfășoară în perioada 13–22 mai în București și aduce în prim plan relația dintre corp, minte și mediul înconjurător.

Festivalul cuprinde atât filme care abordează impactul omului asupra naturii, drepturile naturii în relație cu omul, precum și multe dezbateri cu specialiști de mediu.

Vineri, 20 mai, în cadrul „Dezbaterilor despre natură” vă invităm să discutăm despre „Păduri, biodiversitate și soluri forestiere”. Evenimentul se desfășoară la Centrul Ceh, începând cu ora 19.00, intrarea fiind gratuită.

Proiecțiile din cadrul One World România mai pot fi văzute la Cinema Elvire Popesco, ARCUB, Cinemateca Eforie, până pe 22 mai.